Wat is er gemaakt?

In de afgelopen jaren zijn er door iMinor studenten al een aantal producten  opgeleverd. Deze producten zijn heel divers van karakter, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze online beschikbaar zijn.

De producten

Geschiedenis van de Wiskunde

Deze site dient als hulpmiddel bij het vak “Geschiedenis van de wiskunde”. Deze site bevat verschillende oefeningen, informatieve bronnen, educatieve filmpjes en een oefentoets. Verder vind je op deze site informatie over hoe je het vak “Geschiedenis van de wiskunde” kunt afsluiten.

Klik hier om naar de website te gaan!

Extra Time

‘Extra Time’ is een site die extra lesstof aanbiedt voor de leerlingen. Het is bedoelt om de docent te kunnen ondersteunen in de lessen en ervoor te zorgen dat de leerlingen minder vaak bij de docent komen met vragen, zoals: “Ik ben klaar, wat moet ik nu doen?”

Klik hier om naar de website te gaan!

GreenSchool

GreenSchool is een website voor het groene MBO gevuld met lesmateriaal Engels.

Naast de lesmaterialen zijn er verschillende links met oefeningen voor de studenten te vinden, zodat deze website kan worden gezien als een soort van databank. Ook staan er onder het kopje Woordenlijsten alle lijsten per opleiding, zodat de vocabulaire gemakkelijk kan worden aangeleerd.

Voor docenten is er een speciaal gedeelte waar lesmateriaal, antwoorden en toetsen te vinden zijn. Deze pagina is beschermd met een wachtwoord, deze kun je opvragen via het contactformulier.

Klik hier om naar de website te gaan!

Let’s Climb

Let’s Climb is een website waar leerlingen op een actievere manier hun resultaten kunnen bekijken. Iedere leerling krijgt een avatar als ze een account aanmaken op de website. Vanaf het moment dat de leerlingen cijfers gaan halen, kunnen ze hun resultaten bijhouden doormiddel van het beklimmen van een berg. Hoe hoger het gemiddelde cijfer, hoe hoger de avatar de berg beklimt. Het doel is in gesprek komen met de leerlingen over hun cijfers en de leerlingen te motiveren hogere cijfers te halen en zo van de 6-jes cultuur af te komen. Inlogcode docent: 2222, wachtwoord: ‘test’, inlogcode leerling: 1111, wachtwoord is hier ook: ‘test’.

Klik hier om naar de website te gaan!

Wiskundemuseum

Het wiskundemuseum is een virtueel museum, waarbij opdrachten en uitleg samenkomen. De onderwerpen op de website zijn de tentoonstellingen van het museum. Dit zijn breuken en metrieke stelsel. De deelonderwerpen worden afgebeeld als schilderijen. Bij de tour door dit museum kun je zelf een gids kiezen die je begeleidt gedurende je bezoek.

Klik hier om naar het wiskundemuseum te gaan!

Any Task

Any Task is een website waarop leuke, interessante en betekenisvolle taaltaken, oftewel ‘tasks’, worden aangeboden voor iedereen die Engels wil leren. De tasks kunnen worden gebruikt als aanvulling op de methode die gebruikt wordt op school. Naast de taaltaken is er de mogelijkheid om extra te oefenen met diverse grammaticaonderdelen.

anytask.iminor.nl

Gezondheid en Ziekte

Deze site dient als hulpmiddel om de onderdelen “Gezondheid en ziekte 1 en 2” van de Kennisbasis van ons vak te leren. Deze site bevat verschillende oefeningen, informatieve bronnen, educatieve filmpjes, nulmetingen en oefentoetsen. Het zijn handvatten om je in de leerstof te verdiepen en om de Learning Outcomes van de Kennisbasis toe te eigenen.

Klik hier om naar de website te gaan.

Natuur- en Scheikunde Santema

We website Natuur- en Scheikunde Santema bevat instructiefilmpjes en interactieve test-yourself oefeningen over de thema’s Grootheden, Eenheden, Stoffen en Bewegen. Klik hier om naar de website te gaan!

English for Real

English for Real is een interactieve website voor Engelse taalleerders gebaseerd op het Task Based Language Learning principe. De website biedt taalleerders de mogelijkheid om via drie verschillende stappen een specifieke taak uit te voeren waarbij vocabulaire, zinnen en grammatica aangeboden worden. Miss Grammy is het grammatica karakter, die de leerling informatie geeft over de grammatica en daarnaast bevat de website verschillende H5P quizzes waarmee de leerlingen verschillende taalhandelingen kunnen oefenen.

AKRosema

AKRosema is een website waarin leerlingen hun aardrijkskunde onderwijs 24/7 kunnen bekijken. Met behulp van vodcasts hebben de leerlingen altijd en overal toegang tot hun eigen leerstof en kunnen zo leren op het moment dat het hun uitkomt. AKRosema is uitgerust met diverse social media (YouTube & Twitter) om het bereikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen.

Klik hier om naar de website te gaan.

The English Speaking World

Dit is een interactief boek voor op de iPad. (Kan ook alleen op Apple producten geopend worden.) Het thema is kennis van land en staat. Er zijn twee hoofdstukken afgemaakt; The UK en The USA.

Klik hier om het iBook te downloaden.

Englicity

Englicity is een spel voor leerlingen die net kennis hebben gemaakt met de Engelse taal.
De speler verzamelt Engelse woorden.
Aan het einde van het spel moet er met de verzamelde woorden een Engelse zin worden gemaakt.
Door herhaling, wordt er zo op een creatieve manier Engelse geleerd.

MySchoolsNetwork.com

MySN is een social media site voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Scholen uit de hele wereld zijn hierbij aangesloten. Niet alleen scholen en leerlingen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Turkije, Burundi en Vietnam hebben een profiel aangemaakt op MySN. Het gebruik van het Engels en interculturele uitwisseling staan centraal binnen deze webomgeving.

SpeakUp!!

SpeakUp!! is een programma waarmee leerlingen hun Engelse spreek- en gespreks-vaardigheid kunnen oefenen. SpeakUp!! bevat spreek- en gesprekstaken op verschillende niveau’s, een programma waar informatie gevonden kan worden om gesprekstaken uit te voeren en leerlingen kunnen hun taak opnemen en op het web zetten met de recorder. Docenten kunnen feedback geven met het programma AssessIt

Business Class

Heb je er ooit over na gedacht om je eigen onderneming te starten? Nu heb je de kans om je kwaliteiten te laten zien en het op te nemen tegen je eigen klasgenoten. Stap nu in de wereld van het ondernemen en maak kennis met inkoop, verkoop en nog veel meer! Je bent nu bijna de baas van je eigen virtuele winkel net als jouw klasgenoten. Wie wordt de beste ondernemer van de klas in deze spannende online challenge? Om het spel te testen kun je inloggen met loginnaam testuser en wachtwoord testww.

Cub-Race

Woordjes leren is saai! Woordjes leren uit het boek is verre van leuk en gelukkig kan het nu ook online met bijvoorbeeld WRTS. Het blijft echter een saaie bezigheid. Wij denken dat dit op een leukere en actievere manier kan waarbij leerlingen worden uitgedaagd om steeds beter te presteren en hierbij automatisch leren en gemotiveerd worden. Cub-Race zorgt hiervoor!

Chemlab

Met deze game kun je op een leuke manier leren wat de juiste manier is om met een brander om te gaan. Loop het practicum binnen en ga aan de slag, maar… pas op, want een ongeluk zit in een klein hoekje!

ListenUp!!

ListenUp!! is een programma waarmee leerlingen hun Engelse luistervaardigheid kunnen toetsen. De 34 luisteroefeningen die erin zijn opgenomen behandelen zowel beginners- alsook gevorderdenniveau en alles wat daar tussen ligt. Het geeft leerlingen de mogelijkheid stevig te oefenen in Engelse luistervaardigheid en, zogenaamde, luistermeters te maken.

Funky Farmers

In dit superleuke spel leren AOC cursisten hoe je je in Amerika kunt redden door gebruik te maken van de Engelse Taal. De soundtrack van dit spel is zelf gecomponeerd en gemaakt door de maker, Hendrik van der Veen

Download hier de game funky_farmers.

Freddy’s Road to Sufficiency

Dit spel is gemaakt met het programma Gamemaker. ROC cursisten leren spelenderwijs hoe ze zich in dagelijkse situaties in het Engels kunnen redden. Grafisch ziet het spel er fantastisch uit en door de verschillende levels is het een echte uitdaging voor de cursisten.

Download hier Freddy’s Road to Sufficiency.